Lenie Tolstrup

Bosat: Vedbæk

Uddannelse: Autodidakt

Om kunstneren
Har udstillet på flere censurerede udstillinger bl a på Kirsten Kjærs Museum, Hillerød kunstdage samt international gruppeudstilling m bl a Bjørn Nørgaard. Talrige udstillinger gennem årene på gallerier, kunstforeninger og kulturhuse. LT udgave sammen med ægtefællen Steen Skånstrøm udgivet to bøger ”rejseglæder i rim og streg” og ”jorden rundt i rim og streg”. Indtægten fra salg af bøgerne går ubeskåret til støtte for et hjem for gadebørn i Indien.;ret .

Stilen er let og let tilgængelig, man genkender umiddelbart glimtene fra rejser verden over, ofte også med et tilføjet glimt af humor. Motiverne strækker sig fra kvinderne ved vandbrønden i en indisk landsby over dyrene på den afrikanske savanne og salsa dansere i Sydamerika til sladrebænken i dansk provinsmiljø.

3 dansere B 29x20 kr. 1.600

Tre dansere B
HxB 29×20 cm
Kr. 1.600

3 dansere A 29x20 kr. 1.600

Tre dansere A
HxB 29×20 cm
Kr. 1.600

Perudamer i Pisac

Perudamer i Pisac
HxB 29×20 cm
Kr. 500

Gnuer og zebraer

Gnuer og zebraer
HxB 20×29 cm
Kr. 1.600

Zebraer migration Kenya

Zebra migration Kenya
HxB 20×29 cm
Kr. 1.600

Øvrige oplysninger

Lenie Tolstrup arbejder på lærred og papir med olie, gouache og akryl. Som skulptør er det foretrukne materiale ler og bronze, sidstnævnte efter den klassiske cire perdue metode. På denne udstilling viser hun tryk, akrylmalerier og bronzeskulpturer. Trykkene er et bevidst valg. Det er vigtigt for Lenie Tolstrup, at motivet/budskabet når ud til glæde til så mange som muligt uden at økonomien sætter en barriere for det.

Selv siger Lenie Tolstrup: ”Ligegyldigt, hvor jeg befinder mig, har jeg altid øje for bevægelse og kommunikation, gerne med humoren som godt krydderi. Størstedelen af mine værker er skabt fra den inspiration, som jeg henter fra mine rejser rundt i verden. Det er mennesker og dyr bevægelser, der har mit fokus, uanset om jeg arbejder med malerier eller skulpturer. Når jeg maler danser penslen eller blyanten med danseren, og når jeg former skulpturen, er jeg med i samtalen. Det er underholdende, og det er ikke altid småting, der kommer frem !”.

Udstillinger